INFO

Co je to Bag-in-Box? Přesný překlad říká „sáček v krabici“. Skutečnost je přesně taková. Vakuově uzavřený vak s vínem (3-20l) je uzavřen v kartónové krabici a k distribuci / rozlévání vína slouží malý kohoutek či dávkovač umístěný na povrchu sáčku a vyvedený skrze karton ven.

Je to další krabicové víno? Rozhodně ne! Bag-in-Box dnes patří k nejmodernější a nejefektivnější cestě, jak dostat kvalitní víno ke spotřebiteli, aniž by musel platit zbytečné dodatečné náklady.Bag-in-Box je o efektivitě, nikoliv o nejnižší ceně. Ne náhodu se dnes 60 % australských vín plní do Bag-in-Boxů.

Jak dlouho víno v Bag-in-Boxu vydrží? Po otevření (prvním použití) minimálně 6 týdnů. Je to proto, že jsou uložené ve vakuově uzavřeném vaku uvnitř boxíku. Tento vak zamezuje oxidaci. Oxidace znehodnocuje lahvové víno krátce po otevření. Když si stáčíte tekutinu z boxíku, zbytek vaku se smrskne okolo zbývající tekutiny a tím zamezí vzduchu, aby se dostal do boxíku.

Pro jaké účely se Bag-in-Box hodí? Pro jakékoliv, kde je potřeba víno, ale hlavně do gastronomie, cateringu, vinoték, na party a oslavy, kde je preferována kvalita a snadná manipulace s vínem.

Máte nedůvěru ke každému vínu, které není hezky poctivě zabaleno ve skleněné lahvi? Pětilitrová balení v papírových krabicích v mnohých vyvolávají nedůvěru. Tento australský patent známý obecně jako tzv.: Bag in the box ovšem kupodivu stojí za pozornost už kvůli své ceně, trvanlivosti, skladnosti, i díky stále častěji přijatelnému obsahu. A o tom Vás chtějí přesvědčit naši sommeliéři.

Pozor – víno v Bag-in-Boxu není určeno k archivaci a dlouhodobějšímu skladování (tj. více než rok).

Za jak dlouho byste měli spotřebovat neotevřené balení, tak aby se zachovala optimální čerstvost?  • bílé víno:  do 9 měsíců od naplnění  • červené víno:  do 12 měsíců od naplnění